Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🎖️ 543 producten in 🏬 8 webshops

Aquarium 100 liter: 9x de beste van 2024 [Actiemaand]

Een aquarium van 100 liter kan een echte eyecatcher zijn in jouw huis of op jouw werkplek. Het is namelijk een semi-groot aquarium, waar je veel vissen, planten en decoratie in kwijt kan. Met dit aquarium kan jij de onderwaterwereld maken zoals jij die graag ziet!

In dit artikel nemen wij je mee in het beste aquarium van 100 liter van 2024. Ook nemen wij je mee in wat zo’n 100 liter aquarium precies is, waarom je een aquarium van 100 liter zou moeten kopen en waar je op moet letten wanneer je een 100l aquarium gaat kopen.

We sluiten af met welke vissen je er het beste in kan plaatsen en hoe je zo’n 100 liter aquarium het beste op kan starten. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de reacties onderaan de pagina.

Het beste aquarium van 100 liter van 2024

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in het beste aquarium van 100 liter van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welk aquarium kies jij uit?

Goed om te weten: Onderstaande producten zijn vaak met een verschillende inhoud en soms in diverse kleuren te verkrijgen. Klik hiervoor even op “controleer prijs”, om het juiste product voor jezelf te vinden.

100 liter aquarium: onze top 4

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 4, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere aquariumliefhebbers ook top vinden. Een betere 100 l aquarium ga je dus bijna niet vinden.

110 liter aquarium Primo van Juwel

Het eerste product in onze top vier is het Primo aquarium van Juwel, dat iets meer dan 100 liter inhoud heeft. Dit product krijgt momenteel 4,5 uit 5 sterren en meer dan 35 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten!

De Primo van Juwel is verkrijgbaar in diverse kleuren en met verschillende inhoud, waaronder dus 110 liter. Tevens wordt dit product met allerlei toebehoren geleverd, dus die hoef je niet apart aan te schaffen.

Qua toebehoren kan je denken aan een interne Bioflow Super filter, verwarming en NovoLux 80 LED verlichting. Dit aquarium is tevens uitgevoerd met een onderframe, waardoor het makkelijk op verschillende oppervlakken te plaatsen is. Wat wil je nog meer?

110 liter Home Aquarium van Superfish

Het tweede product in onze top vier is het 110 liter Home Aquarium van Superfish. Dit 100 l aquarium krijgt momenteel 3,8 uit 5 sterren en meer dan 5 reviews op bol.com.

Dit aquarium heeft een inhoud van 110 liter, dus net iets meer dan 100 liter. Ook wordt het geleverd inclusief de ingebouwde Superfish aquaflow 300 filter en twee kleuren LED zonsopgang-verlichting (wit en blauw licht). De energiezuinige verlichting bootst de zonsopgang na, waarbij het na inschakeling 30 seconden op volle lichtsterkte zal branden.

Ook goed om te weten is dat dit Home 110 LED aquarium van Superfish speciaal is ontwikkeld voor aquascaping. Je kan hierbij tevens uit de kleur wit of zwart kiezen. Meer heb je niet nodig toch?

Aquarium van 100 liter Capri 80 van Ferplast

Het derde product in onze top vier is het aquarium van 100 liter Capri van Ferplast. Dit product is één van de nieuwere producten op de markt.

Het Capri 80 aquarium van Ferplats is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart, heeft een inhoud van 100 liter en het glas is 6 millimeter dik. Ook wordt het geleverd met een interne Bluwave 03-filter. Dit is een driefase filtersysteem dat zorgt voor zuiver, kristalhelder water.

Daarnaast wordt dit product ook compleet geleverd met filtermateriaal, pomp, verwarmingen een neon T8 lamp. Al met al een prima product als je het ons vraagt.

Aquarium van 105 liter Starter Line van Tetra

Het laatste aquarium 100l in onze top vier is het aquarium van 105 liter Starter Line van Tetra. Dit product is ook relatief nieuw.

De Starter Line van Tetra is verkrijgbaar in diverse afmetingen en diverse kleuren. Wanneer je dit product koopt, ontvang je een complete aquariumset met Tetra EasyCrystal filter, twee reservefilterpatronen, verwarmer, voer, verzorgingsproducten en een fijne handleiding.

Ook bevat het een energiezuinige en ingebouwde led verlichting met cob-technologie. Dit product doet dus precies wat je ervan kan verwachten.

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste aquarium 100l, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste 100 liter aquarium voor jouw situatie vinden.

Zit jouw aquarium van 100 liter niet in bovenstaande lijst? Niet getreurd! Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 90 verschillende 100 liter aquariums hebben!

Wat is een aquarium van 100 liter?

Na het zien van de bovenstaande producten, heb je (waarschijnlijk) een goed idee van wat een aquarium van 100 liter is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je hieronder graag nog een keer uit.

Een aquarium van 100 liter is simpelweg een aquarium met een inhoud van (ongeveer) 100 liter. Anders dan een klein aquarium, is een 100 liter tank dus een relatief groot aquarium. Toch is dit product het kleinste formaat van de grote aquaria.

Wanneer je je gaat verdiepen zal je er al snel achter komen dat een 100 liter aquarium makkelijker op te starten en draaiende te houden. Maar mocht je een groter aquarium zoeken, dan is dat ook zeker mogelijk.

Een 100 liter aquarium uitkiezen kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende soorten en modellen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een aquarium 100 liter moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

100 liter aquarium

Waarom een aquarium van 100 liter kopen?

Nu je weet wat een 100 liter aquarium is én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen waarom je er één zou moeten kopen.

Het is namelijk een belangrijk product om huis te halen, vandaar dat we je graag meenemen in de diverse voordelen die een aquarium 100 l kan bieden.

Het is belangrijk om de onderstaande punten goed door te lezen, zodat je zelf kan bepalen wanneer je er één zou moeten kopen.

Eyecatcher in jouw huis

De eerste reden waarom men voor een 100 liter aquarium kiest, is omdat het een echte eyecatcher in jouw huis kan zijn. Het is namelijk geen klein product, maar wel een product dat al snel op kan vallen. Je ziet dan ook dat liefhebbers de leukste onderwaterwerelden maken met zo’n middelgroot aquarium.

Ideaal voor de wat grotere vissen

Een ander voordeel van een aquarium van 100 liter, is dat het zowel geschikt is voor kleine vissen als de wat grotere vissen. Met een klein aquarium heb je toch een beperkte ruimte, die je met een groter aquarium niet hebt.

Voor bepaalde vissoorten zal je dan ook al snel een grotere tank moeten kopen. Verderop in dit artikel nemen wij jou mee in enkele vissoorten die geschikt zijn om te houden in een 100 liter aquarium.

Met of zonder starterskit verkrijgbaar

Ook een belangrijk voordeel van een 100 liter aquarium is dat het verkrijgbaar is zowel met als zonder starterskit. Je kan dus een compleet aquarium van 100 liter kopen of een losse tank die je helemaal zelf opbouwt met toebehoren.

Voor iedereen een geschikte tank

Een ander belangrijk punt dat we graag willen benoemen, is dat je uit ontzettend veel 100 liter aquariums kunt kiezen zoals je hierboven hebt kunnen zien. Hierdoor is de kans groot dat jij een aquarium 100liter vindt dat precies bij jouw wensen en situatie past.

Er zijn diverse merken actief op de markt, die allemaal hun eigen assortiment aanbieden. Dit kunnen zowel volledige starterskits zijn als gewoon een los aquarium, zoals je net hebt kunnen lezen. Er zal daarom vast iets voor jou tussen zitten.

Makkelijk op te starten en te plaatsen

Als laatste willen we je graag meegeven dat je een 100 liter aquarium makkelijk kan opstarten. Hier vertellen wij je verderop in dit artikel meer over. Ook is het een product dat je makkelijk op meerdere plekken kwijt kan. Denk dan aan je aquariumkast, eettafel of dressoir.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je een 100 liter aquarium zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je een aquarium van 100 liter gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achterkomen.

aquarium kopen 100 liter

Aquarium van 100 liter kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij het beste aquarium 100 liter gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat jouw aquarium, vis of ander zeedier(tje) op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten. Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Let op de inhoud

Ondanks dat je zoekt naar een aquarium van 100 liter, is het ook zo dat dit soort producten veel op elkaar lijken. Voor je het weet koop je een tank van misschien wel 200 liter. Let daarom goed om de inhoud van het product dat je op het oog hebt. Vaak haal je de inhoud uit de productomschrijving, maar het wordt ook vaak in de titel aangegeven.

Vorm van het aquarium

Je wilt niet alleen rekening houden met de inhoud, maar voor veel mensen is de vorm ook belangrijk. De meest voorkomende vormen van een aquarium 100 liter zijn: aquarium vierkant, een rechthoek, rond of halfrond.

De vorm van jouw aquarium hangt af van de plek waarop je het aquarium wilt plaatsen. Zo kan je een vierkante of rechthoekig aquarium makkelijk kwijt op een dressoir, eettafel of kast. Je plaatst een rond aquarium juist in het midden van een tafel en een halfronde bak plaats je makkelijk tegen de muur.

Probeer hierbij ook te kijken naar de lengte en breedte van de 100 liter bak dat je wilt kopen. Je wilt immers wel dat dit op een bepaalde plek past en niet dat de tank te groot is.

Kleurgebruik

Als jij jouw aquarium van 100 liter in je woonkamer gaat plaatsen, of een andere plek waar andere mensen het kunnen zien, dan wil je ook rekening houden met de kleuren van dit product. Je hebt tegenwoordig de keuze uit diverse kleuren, waaronder wit, zwart, hout of andere kleuren.

Niet voor iedereen zal de kleuren van de tank even belangrijk zijn, dus het is goed om te weten dat je hiermee rekening kan houden.

Welke toebehoren krijg je erbij

Sommige merken, zoals het Juwel aquarium of het Tetra aquarium, leveren hun aquaria met allerlei toebehoren en soms zelfs als een compleet pakket in de vorm van een starterskit. Het is dan ook belangrijk om goed te controleren of je toebehoren erbij krijgt en zo ja, wat dit dan is.

Je kan dan denken aan spullen zoals een filter, verwarming, verlichting enzovoort. Dit kan echter wel per merk en model verschillen. Neem daarom altijd goed de productomschrijving door, want daarin wordt dit soort informatie vermeld.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw aquarium aanschaft.

Prijs van het aquarium van 100 liter

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een aquarium van 100 liter begint vanaf zo’n €120 en kan oplopen tot ongeveer €300, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

100 l aquarium

Welke vissen houd je in een 100 liter aquarium?

Wanneer jij de beste 100 liter aquarium hebt gekocht, is het natuurlijk fijn om te weten welke vissen je in zo’n bak kan plaatsen.

Tropische vissen zijn bijvoorbeeld hele goede vissoorten die je kan houden in je 100 liter aquarium. Deze vissen worden gezien als schoolvissen, dus je moet ze altijd in een grotere groep plaatsen in je tank. Ook zijn er een aantal tropische vissen die vrij makkelijk te houden zijn en daarom ideaal zijn voor een starter.

We nemen je hieronder mee in een aantal andere vissoorten die je in een 30 aquarium kunt houden. Dit is echter geen volledige lijst, maar meer bedoeld om je te laten zien wat er allemaal mogelijk is.

Silver Dollar

De Silver Dollar kan tot ongeveer 15 centimeter lang worden en herken je aan zilveren huid. Dit is een vissensoort die je in een groep moet houden van minimaal 6 vissen, maar dit mogen er ook zeker meer zijn. Let wel op met planten, aangezien het herbivoren zijn.

Dario Dario

Dario Dario, ook wel Bengaalse vuurtjes genoemd, kunnen een maximale lengte krijgen van 3 centimeter. Ze zijn voorzien van rode tinten en strepen op hun lichaam. De vorm van de vinnen van deze vissen zijn ook heel erg mooi om naar te kijken. Het is een harem vis. Mocht je een mannetje kopen, zet dan ook zo’n vier vrouwtjes erbij in jouw tank.

Goudvis

De goudvis is een populaire vissoort om in je tank te houden. Deze vissoort kan tot wel 40 centimeter worden. Daarom dat je er 3 tot 5 wilt hebben in jouw aquarium, afhankelijk van de grootte. Het zijn echter ook vervuilende visjes, dus je wilt er niet teveel in je aquarium zetten.

Venezolaanse dwergpantsermeerval

De Venezolaanse dwergpantser meerval, ook wel bekend als de Corydoras Habroscus worden ook ongeveer 3 centimeter groot. Je kan ze herkennen aan de zwarte vlekken op hun lichamen. Ze functioneren het best in een groep van 7 stuks bij elkaar. 

Sumatraan

De tropische Sumatraan wordt het liefst in een school van minimaal 8 vissen gehouden. Deze vissoort wordt ongeveer zo’n 6 centimeter lang en ze zijn lekker kleurrijk. Ook vinden ze stroming in een aquarium erg prettig.

Onderzoek wel altijd de vissen die je wilt gaan houden. Zaken zoals de gewenste pH van de vissensoort, temperatuur en waterhardheid zijn heel belangrijk, vooral als je diverse soorten bij elkaar wilt plaatsen.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over het aquarium van 100 liter. We hebben het alleen nog niet gehad over waar je dit product het beste op kan starten en waarmee je rekening moet houden. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Hoe start je een aquarium van 100 liter op?

Het opstarten van jouw 10 liter aquarium is het eerste wat je doet, zodra je dit product in huis haalt. Let wel op: Dit hangt volledig samen met de planten en vissen die jij wilt gaan houden, dus win altijd extra advies in van een specialist. Onderstaande uitleg zijn dan ook algemene richtlijnen.

Als je het aquarium van 100 liter in wilt gaan richten, is het verstandig om allereerst de plek te gaan bepalen waar jij jouw tank wilt gaan plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld bovenop een aquarium kast of dressoir zijn. Als je eenmaal een geschikte plek hebt gevonden, ga je aan de slag met het vullen van je bak.

Je begint hierbij met de aquarium bodembedekking. Je kan met van alles de bodem bedekken. Denk aan zaken zoals aquarium grind, aquariumzand of wat een voedingsbodem. Let op: Sommige bodembedekkers moet je goed schoonspoelen, voordat je het in je tank plaatst.

Voordat je de bodem gereed maakt, moet je de plantjes alvast in wat water leggen (als je echte planten gaat plaatsen, in plaats van aquarium kunstplanten). Het beste is om de planten drie dagen in het water te leggen, voordat je ze in je aquarium neerzet.

Als de bodem helemaal in orde is, dan wordt het tijd om de aquarium decoratie en aquarium ornamenten te gaan plaatsen. Hierbij wil je niet teveel ornamenten plaatsen en in het midden van je bak wat ruimte overlaten voor je vissen.

Als je dat hebt gedaan is het tijd om je aquarium voor 2/3e deel te gaan vullen met water. Houd hierbij rekening met zowel de watertemperatuur als de vissen die je wilt gaan plaatsen in je bak.

Dan is de tijd aangebroken dat je de plantjes, die al 3 dagen in water hebben gelegen, in het aquarium neer gaat zetten. Als alle planten een plekje hebben gekregen, is het tijd om het aquariumfilter te gaan plaatsen. Op het moment dat de filter volledig geïnstalleerd is moet je het aquarium helemaal afvullen. Hierna kan je de aquarium verwarming aansluiten, zodat je de watertemperatuur kan afstemmen op de vissen die in de tank komen.

Als dat achter de rug is, kan je de aquarium led verlichting en het deksel erop gaan zetten. Als de bak minimaal twee weken heeft gedraaid en de waterwaardes zijn precies goed voor jouw vissen, dan kan je je vissen in de tank plaatsen.

Met het volgen van deze stappen kom je als het goed is al een heel eind, maar het zijn dus richtlijnen. Ook is het niet verplicht om bijvoorbeeld ornamenten of decoratie te plaatsen en kan je er juist voor kiezen om natuurlijke producten zoals aquarium rotsen of aquarium hout te plaatsen.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments hieronder. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

2 Opmerkingen
  1. Starter is niet van super fish…..is tetra

Laat een reactie achter

Inhoud
🐟 Aquarium Experts
Logo