Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🎖️ 543 producten in 🏬 8 webshops

Juwel aquarium meubel: Ontdek hier de 16 beste aquarium kasten van 2024!

De aquarium kast, ook wel aquarium meubel of aquarium onderkast genoemd, is het perfecte item waarop jij jouw aquarium kan plaatsen. Net als dat je voor een TV een aparte TV kast kan aanschaffen, heb je dus ook producten die speciaal voor een aquarium gemaakt zijn.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste aquarium kast van 2024. Ook nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van een aquarium kast, waarom je het juist moet aanschaffen en waarvoor je het gebruikt.

Als laatste sluiten we af met wat algemene tips over hoe je een aquarium meubel schoonmaakt én waar je zo’n aquarium onderkast het beste kan plaatsen. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste aquarium kast van 2024

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in de beste aquariumkast van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welk product kies jij voor jouw aquarium uit? We zijn erg benieuwd!

Goed om te weten: Onderstaande producten zijn vaak in diverse afmetingen en kleuren te verkrijgen. Klik hiervoor even op “controleer prijs”, om het juiste product voor jouw aquarium te vinden.

Onze top 3 aquarium meubels

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 3, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere aquariumliefhebbers ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Aquariumkast Rio 400 van Juwel

Het eerste product in onze top 3 is de aquariumkast Rio 400 van Juwel. Dit product krijgt momenteel 4,6 uit 5 sterren en meer dan 17 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten!

De Rio 400 is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren, namelijk: zwart, wit, licht hout en donker bruin. Bovenstaande kast is 101 centimeter breed, 41 centimeter diep en 73 centimeter hoog. Hiermee is dit product geschikt voor het Juwel Aquarium Rio 125 en Rekord 800. Echter vind je op bol.com ook andere afmetingen.

Zit jouw aquarium kast niet in bovenstaande lijst? Niet getreurd! Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 180 verschillende aquariummeubels hebben!

Wat is een aquarium kast?

Na het zien van de bovenstaande producten, heb je (waarschijnlijk) een goed idee van wat een aquarium kast is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Een aquarium kast is niks anders dan een kast, waarop je een aquarium plaatst. Zoals je in de introductie van dit artikel hebt kunnen lezen, wordt het ook weleens een aquarium meubel of aquarium onderkast genoemd. Dit zijn echter alle drie benamingen voor hetzelfde product.

Met zo’n aquariumkast staat je aquarium op een stabiele en stevige plaats. Daarnaast heb jij genoeg opbergruimte voor alle spullen die jij voor jouw aquarium nodig hebt. Denk dan aan visvoer, overtollig aquarium grind of extra aquarium verlichting.

Je zou een aquarium meubel kunnen vergelijken met een TV meubel of een dressoir. Een aquarium onderkast heeft namelijk dezelfde eigenschappen, alleen het product wat erop gezet wordt is dan een aquarium.

Een aquariumkast van Juwel uitkiezen kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende soorten en modellen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een Juwel aquarium kast moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

Waarom een aquarium kast kopen?

Nu je weet wat een aquarium kast is én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen waarom je er één zou moeten kopen.

Het is namelijk een product wat belangrijk kan zijn om in huis te halen. Vandaar dat wij je graag meenemen in de diverse voordelen die een aquarium kast met zich mee brengt.

Het is belangrijk om deze punten goed door te lezen, zodat je zelf kan bepalen wanneer je er één zou moeten kopen.

Een aquarium meubel is sterk en duurzaam

Het eerste voordeel is meteen ook het meest belangrijke voordeel. Een aparte kast voor jouw aquarium kopen is het beste wat je kan doen. Dit product is speciaal gemaakt om aquaria op te plaatsen en zijn daardoor niet alleen sterk, maar ook duurzaam.

Je zou eventueel ook een ander meubel kunnen aanschaffen, maar dit vindt lang niet iedereen even prettig. Er is niet voor niets een markt voor aquarium kasten.

Een aquarium meubel biedt opbergruimte

Niet alleen zijn er speciale meubels ontwikkeld voor aquaria, ook biedt dit product veel opbergruimte. Ruimte waarin jij al jouw aquariumbenodigdheden in kwijt kan.

Je hebt het dan niet alleen netjes opgeruimd, maar je hebt ook de spullen voor jouw aquarium op een centrale plek liggen nabij jouw aquarium. Persoonlijk vinden wij dit erg prettig, omdat wij hierdoor nooit bepaalde spullen kwijtraken. Het ligt altijd op dezelfde plek.

Je hebt de ruimte om de techniek weg te werken

Het laatste voordeel van een aquariumkast is dat je de ruimte hebt om bepaalde kabels en andere technische snufjes weg te werken. Dit kan je in de kast of achter de kast doen, waardoor het niet in het zicht zit.

Wellicht herken je dit bij je TV ook. Al de kabels die van én naar de TV gaan, zien er niet uit. Je wilt die het liefst netjes wegwerken. Dit ziet er wel zo opgeruimd uit!

Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je een aquarium kast gaat kopen? Daar ga je hieronder achter komen.

Aquarium kast kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste aquarium kast gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat jouw aquarium, vis of ander zeedier(tje) op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten. Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Grootte van de aquarium kast

Allereerst is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de kast. Je wilt namelijk wel dat jouw aquarium op dit meubel past. Houd daarom altijd de lengte en breedte van de bovenkant van de kast in de gaten.

Deze afmetingen vind je vaak in de productomschrijving van het product dat jij op het oog hebt. Het is hierbij niet erg als het oppervlakte groter is dan het aquarium, maar je wilt absoluut niet hebben dat het oppervlak kleiner is dan jouw aquarium.

Ook goed om te weten is dat de meeste aquariumkasten voor een specifiek aquariummodel gemaakt worden. Hierdoor kan je dus heel gericht opzoek gaan naar het juiste aquariummeubel.

Opbergruimte

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden, is hoeveel opbergruimte er in de aquarium onderkast zit. Een grotere kast staat vaak garant voor meer opbergruimte, echter zijn er ook producten op de markt die bijvoorbeeld maar voor 50% opbergmogelijkheden hebben.

Dit hangt eventueel samen met wat jij van plan bent om op te bergen in de kast. Lang niet iedereen heeft opbergruimte nodig namelijk. Weet in ieder geval dat dit een punt is waarmee je rekening kan houden.

Kleurgebruik

Naast de grootte van het aquarium meubel en de opbergruimte, is het ook belangrijk om rekening te houden met de kleur van dit product. Je wilt namelijk wel dat het past binnen jouw interieur, afhankelijk van waar je het product plaatst natuurlijk.

De meeste aquarium kasten zijn verkrijgbaar in de kleuren wit of zwart, echter zie je ook steeds meer andere kleuren op de markt verschijnen. Denk hierbij dan aan diverse houttinten of zelfs betonlook. Je hebt helaas niet zoveel keuze als dat je hebt bij een TV meubel of ander stuk meubilair, maar ht is goed om te weten dat er wel steeds meer keuze is.

Open of gesloten aquarium meubel

Het is je wellicht al opgevallen aan de producten bovenin dit artikel, maar er bestaan grofweg twee soorten aquarium meubels. Kasten met én zonder deurtjes. Ook wel een open of gesloten aquarium meubel genoemd.

Beiden hebben hun eigen voor- en nadelen. Mocht je bijvoorbeeld katten hebben, bestaat er de kans dat zij in de open kast gaan zitten. Die van ons doen dat wel namelijk, terwijl wij dat niet prettig vinden. Een gesloten kast is dan weer fijn om producten buiten het zicht te bewaren.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw aquarium aanschaft.

Prijs van het aquarium meubel

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een aquarium meubel begint vanaf zo’n €35 en kan oplopen tot wel €1.000, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

Waar plaats je een aquarium kast?

Wanneer jij de beste aquarium kast gekocht hebt, wil je dit product wel op de juiste plaats neerzetten. Maar wat is dan een geschikte plek?

Wat je vaak ziet is dat men een aquarium plaatst in de woonkamer. Hierbij wordt een aquarium zodanig geplaatst dat het goed opvalt. Het is écht een onderdeel van de inrichting van een woonkamer.

Bij mensen die veel vissen en aquaria hebben, zie je vaak dat hun aquaria geplaatst worden in een aparte kamer of garage. Simpelweg omdat je dan meer ruimte tot je beschikking hebt.

Het is een kwestie van smaak, hoeveel ruimte je hebt en of je het aquarium in beeld wilt hebben, wat bepaalt waar je zo’n kast het beste kan plaatsen. Ons aquarium staat in de woonkamer, maar wij kennen ook mensen die een aquarium juist op de slaapkamer plaatsen.

Er is geen goed of fout. Wel is het belangrijk om rekening te houden met licht van buitenaf. Dit kan namelijk de groei van algen bevorderen, wat niet de bedoeling is.

Hoe maak je een aquarium kast schoon?

Er zijn best wel wat producten die jij regelmatig schoon moet maken. Dit is ook het geval wanneer je een aquarium kast in huis hebt gehaald. Gelukkig is dit niet al te lastig en kom je al een heel eind met wat heet water, een poetsdoekje en een stofzuiger.

Hoe wij ons aquarium meubel schoonmaken is als volgt: We zorgen er eerst voor dat alle opbergvakken leeg zijn. We halen simpelweg de spullen uit de vakken. Met de stofzuiger zuigen we al het vuil op. Zuig vooral goed langs alle hoeken en randjes, aangezien vuil zich hier graag ophoopt.

Vervolgens gaan we met het poetsdoekje en het heet water aan de slag. Je maakt het doekje vochtig en doet dan de binnen- en buitenkant van de aquarium onderkast af. Zorg ervoor dat er geen stof of vuiligheid achterblijft in de kast.

Zodra het aquarium meubel droog is, is het tijd om de spullen weer terug in de opbergvakken te leggen en klaar is kees. Simpel toch?

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments hieronder. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Inhoud
🐟 Aquarium Experts
Logo