Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🎖️ 543 producten in 🏬 8 webshops

Vierkant aquarium: 12x de beste van 2024 [Laagste Prijs]

Kiezen voor een vierkant aquarium in huis is iets wat leerzaam is voor je kinderen, mooi is om naar te kijken en een eyecatcher in je kamer. Met een beetje geluk groeit dit uit tot een heuse hobby in je gezin en kunnen jullie hier nog vele jaren samen plezier aan beleven en van genieten. Vandaar dat wij een blog hebben geschreven over het aquarium met de vierkante vorm.

In dit artikel nemen wij je mee in het beste vierkante aquarium van 2024. Ook nemen wij je mee in wat zo’n vierkant aquarium precies is, waarom je een aquarium vierkant zou moeten kopen en waar je op moet letten wanneer je dit product gaat kopen.

We sluiten af met waar je dit product het beste kan plaatsen, hoe je dit product het beste op kan starten en hoe je het kan reinigen. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de reacties onderaan de pagina.

Het beste vierkante aquarium van 2024

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in het beste vierkante aquarium van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welk aquarium kies jij uit?

Goed om te weten: Onderstaande producten zijn vaak met een verschillende inhoud en soms in diverse kleuren te verkrijgen. Klik hiervoor even op “controleer prijs”, om het juiste product voor jezelf te vinden.

Vierkant aquarium: onze top 3

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 3, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere aquariumliefhebbers ook top vinden. Een betere vissenkom vierkant ga je dus bijna niet vinden.

Vierkant aquarium van Nobleza

Het eerste product in onze top drie is het vierkante aquarium van Nobleza. Dit product krijgt momenteel 4 uit 5 sterren en meer dan 5 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten!

Dit aquarium vierkant van Nobleza heeft een inhoud van 7 liter en is 23 centimeter lang, 16 centimeter breed en 27,5 centimeter hoog. Perfect voor de starter dus. Tevens wordt dit item geleverd met led lampjes en een aquarium pompje. Meer heb je niet nodig toch?

Superfish Qubiq 30 vierkant aquarium

Het tweede product in onze top drie is het Superfish Qubiq 30 vierkant aquarium. Deze viskom vierkant krijgt momenteel 5 uit 5 sterren en meer dan 2 reviews op bol.com.

De Qubiq 30 van Superfish heeft een inhoud van 30 liter en is 32 centimeter lang, 32 centimeter breed en 42 centimeter hoog. Tevens is de QubiQ 30 voorzien van een zuinige LED-verlichting en perfect voor het houden van tropische vissen en garnalen.

Daarbij wordt het geleverd met een biologisch filter met Crystal Clear cartridge en een kabelgeleidersysteem aan de achterzijde, om de kabels weg te werken. Wat wil je nog meer?

Superfish Qubiq 60 aquarium vierkant

Het tweede product in onze top drie is het Superfish Qubiq 60 aquarium vierkant. Deze vierkante vissenkom krijgt momenteel 5 uit 5 sterren en 1 review op bol.com.

De Qubiq 60 van Superfish is vergelijkbaar met de Qubiq 30 hierboven, alleen heeft de Qubiq 60 een inhoud van 60 liter. Het aquarium is 40 centimeter lang, 40 centimeter breed en 50 centimeter hoog. Tevens is de QubiQ aquarium 60l voorzien van een zuinige LED-verlichting en perfect voor het houden van tropische vissen en garnalen.

Daarbij wordt het geleverd met een biologisch filter met Crystal Clear cartridge en een kabelgeleidersysteem aan de achterzijde, om de kabels weg te werken. Al met al dus een prima product als je het ons vraagt.

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste aquarium vierkant, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste vissenkom vierkant voor jouw situatie vinden.

Zit jouw vierkant aquarium niet in bovenstaande lijst? Niet getreurd! Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 30 verschillende aquariums met een vierkante vorm hebben!

Wat is een vierkant aquarium?

Na het zien van de bovenstaande producten, heb je (waarschijnlijk) een goed idee van wat een vierkant aquarium is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je hieronder graag nog een keer uit.

Een vierkant aquarium is, zoals je eigenlijk al kan raden aan de naam van dit product, een kubusvormige bak. Het kenmerk van een vierkant is dat het vier zijdes heeft, die allemaal even lang zijn.

Men koopt vooral een vierkant aquarium omdat het er tof uit ziet én makkelijk te plaatsen is in een ruimte. Zo kan je het perfect tegen een muur plaatsen bijvoorbeeld.

Een vierkant aquarium uitkiezen kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende soorten en modellen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een aquarium vierkant moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

aquarium vierkant hoog

Waarom een vierkant aquarium kopen?

Nu je weet wat een vierkant aquarium is én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen waarom je er één zou moeten kopen.

Het is namelijk een belangrijk product om huis te halen, vandaar dat we je graag meenemen in de diverse voordelen die dit product kan bieden.

Het is belangrijk om de onderstaande punten goed door te lezen, zodat je zelf kan bepalen wanneer je er één zou moeten kopen.

Modern en strak uiterlijk

Als eerste is het goed om te benoemen dat een vierkant aquarium vaak een modern en strakke uitstraling heeft. Vanwege de vorm is het tevens ook op veel plaatsen neer te zetten. Denk hierbij bijvoorbeeld bovenop een dressoir of op een kleine aquarium kast.

Dit is dan ook een belangrijke reden voor liefhebbers om zo’n dergelijk aquarium aan te schaffen. Simpelweg omdat het er modern uit ziet én makkelijk te plaatsen is.

Een vierkant aquarium hoeft niet duur te zijn

Niet alleen ziet dit item er supertof en modern uit, je hebt bovenin dit artikel ook kunnen zien dat een vierkant aquarium helemaal niet duur hoeft te zijn. Dit is wel afhankelijk van welk merk jij koopt, hoe groot het aquarium is en welke extra’s er allemaal meegeleverd worden natuurlijk. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt, maar er zijn duurdere aquariums op de markt.

Geschikte vorm voor aquascaping

Dankzij de vorm van een vierkant aquarium en het hebben van een platte bodem en rechte zijkanten, maakt het een uitermate geschikt product voor aquascaping. Dit komt voornamelijk doordat het letterlijk een vierkant product is, waardoor je makkelijk aquarium nepplanten, een aquarium ornament of aquariumdecoratie kan plaatsen.

Bij een rond aquarium is dit vaak al wat lastiger, omdat je daar met veel ruimte zit waar je niks mee kan doen. Dit komt dan door de bolling van zo’n aquarium.

Voor iedereen een geschikt product

Als laatste willen we graag benoemen dat er voor iedereen wel een geschikt product te vinden is. Je kan uit veel verschillende vierkante aquariums kiezen. Bovenin dit artikel heb je er al een aantal kunnen bekijken, waarmee we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting willen geven.

Er zijn diverse merken actief op de markt, die allemaal hun eigen assortiment aanbieden. Dit kunnen zowel volledige starterskits zijn als gewoon een los vierkant aquarium. De kans is daarom groot dat jij een product zal vinden dat precies bij jouw wensen aansluit.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je een vierkant aquarium zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

aquarium vierkant

Vierkant aquarium kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij het beste vierkante aquarium gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat jouw aquarium, vis of ander zeedier(tje) op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten. Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Inhoud van het vierkante aquarium

Allereerst is het belangrijk om rekening te houden met de inhoud van dit product. De inhoud bepaalt immers hoeveel water erin gaat én hoe groot het vierkante aquarium zal zijn.

Daarbij zal je ook rekening moeten houden met de plek waar je dit product wilt plaatsen, omdat dit groot genoeg moet zijn én sterk genoeg moet zijn.

Het is immers heel logisch, maar een 100 liter aquarium is groter dan een 40 liter aquarium. Check daarom altijd de productomschrijving, omdat hier altijd de inhoud in vermeld wordt.

Kleurgebruik

Een aquarium staat vaak als middelpunt centraal in een bepaalde ruimte. Dit houdt in dat het een goed zichtbaar product is, wat vaak als eyecatcher in een ruimte neer gezet wordt. Daarom dat het belangrijk kan zijn om rekening te houden met de kleur van het vierkante aquarium, zodat het goed bij de rest van de ruimte past.

Tegenwoordig is het qua kleuren niet alleen zwart, maar ook wit, diverse houttinten of een hoop andere kleuren. Doe hier dus zeker je voordeel mee.

Los aquarium of complete kit

Naast de bovengenoemde zaken, kan het ook belangrijk zijn om goed te controleren welke toebehoren je allemaal bij het vierkante aquarium krijgt. Sommige merken, zoals het een aquarium van Juwel of een aquarium van Tetra, leveren hun aquaria met allerlei toebehoren en soms zelfs als een compleet pakket in de vorm van een starterskit.

Je kan dan denken aan spullen zoals een filter, verwarming, verlichting enzovoort. Dit kan echter wel per merk en model verschillen. Controleer daarom altijd de productomschrijving, zodat je zeker weet wat er allemaal geleverd gaat worden.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw aquarium aanschaft.

Prijs van het vierkante aquarium

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een vierkant aquarium begint vanaf zo’n €15 en kan oplopen tot ongeveer €250, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

vierkant aquarium

Waar plaats je een vierkant aquarium?

Zoals al eerder genoemd, kan je een vierkant aquarium perfect vrij in je huis plaatsen. Het liefst op een kast of meubel, zodat het vanaf alle zijden goed zichtbaar is. Natuurlijk is die mogelijkheid er niet in elke woonruimte, dus dan is het goed om te weten dat ook een plaats op een meubel tegen de wand heel mooi kan zijn. Die locatie maakt het dan weer mogelijk om een aquarium achtergrond te gebruiken die het ruimtelijke effect in je bak vergroot.

Of je nu voor een vrije plaatsing of een plek op een aquariummeubel of dressoir kiest, er zijn wel een paar dingen om rekening mee te houden als je een locatie bepaalt.

Tips & tricks

Allereerst kun je een aquarium, dat volledig is ingericht en gevuld met water, niet meer verplaatsen. Het water is zwaar en als het toch ergens anders heen moet, zul je het grotendeels leeg moeten maken voordat je het kunt verplaatsen. Probeer dat dus te voorkómen door direct de juiste plek te kiezen.

Omdat je stroom nodig hebt voor de verlichting, aquariumverwarming en de aquariumpomp(jes), is het handig als er een stopcontact in de buurt zit. Neem dat dus mee in je afwegingen, net als de toegankelijkheid.

Je moet geregeld in je bak kunnen om de vissen te voeren, het filter schoon te maken, plantjes bij te knippen of te vervangen en een gedeeltelijke waterwissel uit te voeren. Zorg er dus voor dat je makkelijk bij en in het aquarium kunt, dat bespaart je een hoop ergernissen in de toekomst.

Let er ook op dat er geen direct zonlicht op je aquarium valt. Daardoor kan de temperatuur van het water namelijk ongemerkt stijgen en sommige vissoorten kunnen daar niet tegen. Daarnaast bevordert direct zonlicht de groei van ongewenste algen, waardoor je de bekende groene waas op het glas krijgt en je je vissen haast niet meer ziet zwemmen. Als je dit tot een minimum kunt beperken door een plek te kiezen waar het iets beschutter is, dan doe je dat waarschijnlijk graag.

Je vissen zullen een beschutte ligging trouwens ook kunnen waarderen, want ze houden niet van bijvoorbeeld heftige trillingen uit je televisie of geluidsboxen. Zet ze als het even kan dus op een rustige plaats neer. Je vissen zullen je ervoor belonen door langer gezond te blijven en levendig gedrag te vertonen.

Waarmee rekening houden als je een vierkant aquarium plaatst?

Het belangrijkste om rekening mee te houden qua inrichting is dat je vanuit het midden gaat ontwerpen, vanwege het zicht rondom. Investeer in een extra hoge bak als je vissen op verschillende waterlagen wilt, zodat er overal iets te zien is.

En maak gebruik van diepte-effecten door de grootste elementen aan de randen te zetten/leggen en de kleinere bovenop.

Ook kun je de aquarium bodembedekking het beste naar het midden toe verhogen en aan de randen wat lager houden, voor een mooi gelaagd effect.

De beplanting is eveneens cruciaal voor hoe realistisch en mooi je aquarium eruit komt te zien. Je kunt daarbij variëren in kleuren en bladgroottes, waarbij je weer de grootste bladeren vooraan neerzet en de kleinere bovenop.

Planten spelen daarnaast natuurlijk een grote rol bij het in stand houden van een goede waterkwaliteit, dus daarin investeren betaalt zich zowel visueel als qua gezondheid van je vissen zeker terug.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over het vierkante aquarium. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je dit product het beste kan reinigen. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Hoe reinig je een vierkant aquarium?

Een vierkant aquarium wordt net zo gereinigd als iedere andere bak. Maar hoe moet dat dan? Dat zal ik je uitleggen. Goed om je te realiseren is dat aquaria vaker schoongemaakt moeten worden naarmate ze kleiner zijn. Kies dus als het kan voor een middelgroot vierkant aquarium omdat dat makkelijker te onderhouden is. Daarnaast is het handhaven van een goede waterkwaliteit ook makkelijker in grotere bakken.

Hoe dan ook: bij de meeste aquaria is het genoeg om het filter om de week schoon te maken en ongeveer 1/3 van het water te vervangen. Het is afhankelijk van welk pompje je hebt wat voor filter erin zit, dus verdiep je daar even in.

Meestal kun je een filterspons uit het filter halen en die uitspoelen. Let op: gebruik daarvoor bij voorkeur het aquariumwater dat je in het kader van de waterwissel uit je bak geheveld hebt, om zoveel mogelijk goede bacteriën in je filter te behouden. Als je kraanwater gebruikt om het uit te spoelen, kies dan in elk geval voor koud water. Heet water doodt de bacteriën namelijk en die heb je juist nodig om te helpen je vissen gezond te houden.

Bij het vervangen van je water is een aquarium bodemreiniger trouwens een heel handig hulpmiddel om viezigheid tussen je bodembedekking uit te zuigen. Nadat je het water deels vervangen hebt, kun je het beste een middel toevoegen om weer een visvriendelijke waterbalans te krijgen. En met een algenmagneet kan je eventueel algen van de wanden halen.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments hieronder. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

1 Reactie
  1. Mooi zo’n vierkante bak, maar hoeveel vissen [en welke] kun je in hoeveel liter water houden?

Laat een reactie achter

Inhoud
🐟 Aquarium Experts
Logo